Una bona part de les festes tradicionals a la ciutat van lligades a les llaminadures. Només cal pensar en l’esperadíssima cavalcada de Reis, el 5 de gener, en la dolça celebració de Sant Medir, el 3 de març, o en la fira de Sant Ponç, pels volts de l’11 de maig.
Per endolcir qualsevol altre dia de l’any, aquí us deixem una recepta ben interessant per fer caramels de gelatina casolans. Per llepar-se’n els dits, ja ho veureu!
Necessitem
4 tasses de fruita variada (cireres, maduixes, taronja, nabius, gerds)
6 cullerades de gelatina en pols (100% natural)
½ tassa de suc de llimona
Edulcorant (opcional)
1
Agafem la liquadora, hi posem la fruita variada i la barregem fins a obtenir-ne un suc. El colem. S’han d’obtenir dues tasses de suc de fruita.
2
Aboquem una de les tasses en una olla. L’altra tassa, la deixem en un recipient, hi incorporem la gelatina sobre el suc i ho deixem reposar uns quants minuts.
3
Escalfem l’olla a foc mitjà i, després, hi incorporem el suc de l’altra tassa que hem barrejat amb la gelatina.
4
Ho barregem tot molt bé, hi afegim el suc de la llimona i ho continuem remenant tot.
5
Tastem el suc i, si és massa àcid, hi podem afegir l’edulcorant.
6
Ho remenem tot una altra vegada i ho retirem del foc. Mentre l’olla sigui al foc, cal vigilar que el suc no bulli.
7
Col·loquem el suc en motlles petits, o en un motlle gros de forn, i ho deixem refredar a la nevera com a mínim durant 8 hores.
8
Si hem fet servir un motlle gros, tallarem la gelatina en cubs petits i els desemmotllarem. Si costa desemmotllar-los, podeu posar la gelatina al congelador entre 30 i 60 minuts perquè quedi més sòlida.
9
Tingueu en compte que algunes fruites tropicals com la pinya, el kiwi, el mango i la papaia tenen uns enzims naturals que fan que la gelatina no quedi dura. Us recomanem que proveu de fer-ho amb unes altres fruites.