Ja ha començat el Grec 2017 Festival de Barcelona! Tot i que enguany no hi ha Mini Grec com a tal, s’hi programen una desena de propostes familiars que nosaltres no ens perdrem:
Brundibár (‘El borinot’) és el motiu artístic d’un projecte social que tracta valors com la pau i la tolerància i que a Barcelona fa més de vint anys que perdura. L’òpera original (1938) és de Hans Krása i la va fer interpretar a uns nens i nenes internats en un camp de concentració perquè així poguessin respirar una brisa de normalitat enmig de tant d’ofec.
La gallina dels ous d’or és un conte que, a través de dos grangers, parla sobre la pobresa, la riquesa i l’avarícia… I conta, al capdavall, que els diners són un “cuento”.
Amb Pop-up, la companyia italiana Teatro delle Briciole ens dóna la benvinguda a un espectacle que gairebé s’ha inventat un format teatral… Perquè, havíeu pensat mai que un llibre animat es podria convertir en protagonista de tota una obra?
CorroC és una experiència de circ concebuda com una visita guiada a una col·lecció de pedres amb forma de cor que cobren vida i expliquen històries. A partir d’aquests objectes aparentment inerts, ens sorprendrem com infants, aprofundirem com científics i posarem en contacte la imaginació i el coneixement, perquè l’art, com la ciència, també és una eina per conèixer el món.
Invisibles, una producció de l’Ateneu Popular 9 Barris, utilitza com a eines principals el circ i la música per parlar-nos sobre un verb que tothom ha conjugat alguna vegada a la vida: fugir.
A Halka, la tradició marroquina de la pràctica acrobàtica es combina amb la creació contemporània, la música i l’humor. Una nova proposta del Group Acrobatique de Tanger, uns assidus al Grec!
My Baby is a Queen és una coproducció del Grec i la companyia La Petita Malu-maluga, responsable de l’èxit internacional Bítels per a nadons (concert tribut a The Beatles). Ara posen el focus d’atenció en el fet de mirar i de ser vistos. Us avisem: podreu ser els protagonistes de l’obra!
El buit, basat en el llibre homònim d’Anna Llenas, gira al voltant de la resiliència i la capacitat de sobreposar-se a l’adversitat. Amb l’obra ens adonarem que el buit que de vegades sentim dins nostre forma part de nosaltres i ens fa especials i únics.
El col·leccionista de pors ens proposa de recórrer amb en Dani casa seva, plena d’uns sons i sorolls que, amb la música, formen la banda sonora de l’espectacle. Farem el recorregut no un, sinó dos cops, perquè en la segona ocasió ens hi acompanyarà l’Emili, el pare d’en Dani, que ens explicarà com va anar solucionant bona part de les pors que tenia el seu fill i ens ajudarà a trobar-ne una explicació lògica.
Ones és un espectacle nascut de la ment d’Ona Beneït al voltant d¡una pregunta: quin futur tenim com a espècie? Hi ha pensat, mentre mirava el mòbil, la intèrpret i creadora d’aquesta obra, una reflexió sobre com la tecnologia ens afecta la vida.
Kader Attou i la Cie Accrorap són un dels màxims exponents de l’escena del hip-hop a França, amb una potència extraordinària que ha generat grans talents capaços de portar als escenaris un estil nascut al carrer i transformar, així, la manera d’entendre la dansa.
Brundibár: 30 de juny / Teatre Lliure / Familiar
La gallina dels ous d’or: 5 i 6 de juliol / Sant Andreu Teatre / Entre 4 i 9 anys
Pop-up: 7 i 8 de juliol / Fundació Joan Miró / Entre 3 i 6 anys
CorroC: 10-13 de juny / Museu d’Arqueologia de Catalunya / Familiar
Invisibles: 10-12 de juliol / Mercat de les Flors / A partir de 5 anys
Halka: 12 i 13 de juliol / Teatre Grec / A partir de 6 anys
http://bit.ly/2r11e4C