
- Aquest event ja ha passat.
Art i cuina del Japó
Per:
Laia Falcón
Per: Laia Falcón
Qui vol peix que es mulli el cul
La relació del Japó amb els peixos ve de lluny. Segons explica la llegenda, els peixos que aconseguien nedar riu amunt a contracorrent, quan arribaven a dalt de tot, es convertien en dracs com a recompensa pel seu esforç. La carpa Koi per als japonesos és un símbol de perseverança, paciència i persistència.
El Centre Cívic El Sortidor ha preparat un matí de dissabte per conèixer la història de la pesca i els pescadors al Japó, apropant-nos a la cuina i l’art nipons.
Amb l’Eduard Pagès posareu en pràctica la tècnica d’impressió gyotaku, popularitzada a mitjan segle xix pels pescadors japonesos, que van buscar la manera de mostrar les seves peces als mercats. Tenyien els peixos i després els estampaven damunt de paper o trossos de tela. A part de la impressió de la captura, també s’hi feien constar les mesures, l’indret on havien estat pescats i, a vegades, fins i tot, s’acompanyava d’un petit poema per agrair al mar la seva generositat.
Si hi ha un plat que es cuina ve en família és el sushi! Miho Miyata us ensenyarà com preparar l’arròs, tallar el peix i formar, amb més o menys traça, els rotlles amb l’alga.
I si en voleu més, el dia 24 de febrer Yoshi Hioki us oferirà una sessió oral de contes tradicionals del Japó que parlen dels camperols d’arrossars, nobles de la cort imperial, d’animals, monstres…