Western a Montjuïc

icono01-entrevista_w

Western a Montjuïc

Jardins de Costa i Llobera

Fotografies: Isaac Casals

Podeu anar fins a Almeria per sentir-vos al Far West o pujar a Montjuïc, on, situat en un penya-segat i orientat al mar, hi ha un dels jardins especialitzats en cactus i plantes crasses més importants d’Europa, un decorat idoni per recrear qualsevol western. Hi podeu arribar amb cotxe, autobús o amb el telefèric, que us deixa pràcticament a una de les entrades.

Són més de tres hectàrees de jardí, obra de l’arquitecte Joaquim Maria Casamor i Joan Pañella, botànic, expert en cactus i professor de l’escola de jardineria Rubió i Tudurí. De fet, el jardí conserva la seva col·lecció de cactus.

És un espai tranquil, de contemplació i de joc per descobrir d’on provenen els peculiars noms de les plantes exòtiques i suculentes i dels cactus que hi conviuen: dents de cocodril, cactus de barril, etc. Fixeu-vos bé en les formes i intenteu descobrir d’on ve el nom d’Echinocatus o Astrophytum. N’hi ha que semblen serps arrossegant-se per terra o pels troncs d’altres arbres. Difícilment haureu vist mai abans uns cactus d’aquesta altura.

Podreu comprovar que hi ha cactus que tenen flors, duren poc però són vistoses i llampants. Penseu que aquestes plantes són dipòsits d’aigua, poden sobreviure a temperatures extremes, tant en zones desèrtiques com d’alta muntanya, i que gràcies a una mena de pèl es protegeixen de la neu. Els ocells, que s’ho saben, hi claven el bec per xuclar l’aigua.

Entre les punxes d’aquests cactus centenaris tindreu una bona vista del mar i el port. Gaudiu de les vistes i la tranquil·litat, petits vaquers.

* Avís per als que hi aneu amb cotxet: hi ha força escales.

icono02-entrevista_w

Per la ciutat

  • Descarrega't l'article: Download PDF
  • Envia-ho a un amic:
  • Valora-ho:
    1 estrella2 estrelles3 estrelles4 estrelles5 esttrelles (No Ratings Yet)
    Loading...Loading...
  • Comparteix-ho:
    Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookGoogle+