Xocolata

Per: Pema Maymó

Xo-co-la-taaaaa!

Ulls embogits. Boca amb un punt de salivera. Moviments nerviosos i desincronitzats de cames i braços. El preludi de la pujada de sucre posterior, aquelles dues hores en què els meus fills es tornen Gremlins activats pel cacau en lloc de per aigua. I, al mateix temps, comprendre el delit amb què s’embruten mans i boca perquè jo l’he sentit amb la mateixa passió. Perquè encara ara ressorgeix de les profunditats abismals del meu cos aquella necessitat immediata i encegadora del «Necessit. Xocolata. Ja. Ara».

 

Deixau-vos enamorar per tres fantàstiques recomanacions vinculades, més o manco directament, amb el món de xocolata en les seves diferents accepcions i orígens. I sigueu generosos amb les dosis que repartiu: ningú no vol ser recordat a la vellesa com el pare, mare, tieta o àvia que va prohibir-ne el consum. Els pecats venials ens salven dels mortals. Amén i cacau!

* Nota de mare de bessons: un batut de xocolata és el remei infal·lible per a sortides en què vols que es mantinguin desperts i no haver de carregar-los a coll si tornau a casa a hores intempestives. I encara més si n’has d’arrossegar dos i tu només ets un/a!

1.-

De tots és sabut que la xocolata ens va arribar d’Amèrica i que la xocolata desfeta (amb un toc picant!) era una delícia dels asteques reservada als més privilegiats d’aquesta part del món. Ara, amb tant de pànic als excessos de sucre, la xocolata la reservam per a una festa, un dia especial o ens la concedim com a premi. Això es podria aplicar també a les meravelloses pinyates de Más que Piñatas, unes manualitats fetes en paper de seda, úniques i amb uns dissenys preciosos, com aquest inspirat en Mèxic i els nostres amants del cacau.

I no penseu només en festes infantils: una pinyata pot ser una estona de rialles a un casament, un canvi de feina o, per què no?, una jubilació! Ulls tapats, un bastó i indicacions confuses per a l’afortunat que l’hagi de trencar. Encara que, ben mirat, fa una mica de pena haver de destrossar una obra d’art com aquesta… I si repartim xocolata per a tothom i guardem la pinyata per decorar l’habitació?

masquepinatas.com

2.-

Na Zelda és una pastissera alsaciana enamorada d’un pastís de la seva infància: el moelleux au chocolat. I a partir d’aquest pastís mític ha creat el seu obrador i botiga, Moï-Yo, un indret on cada especialitat et transporta als millors records gastronòmics.

Compromesa amb la vida sana i els productes orgànics, aquesta francesa selecciona cadascun dels seus proveïdors amb una cura especial i empra una xocolata bio equitable, provinent de petits productors de tres cooperatives de cacau biològic de Sao Tomé i Príncipe, Equador i la República Dominicana.

Només vos puc dir que no sabreu per on començar les provatures: sou dels que volen el moï tradicional francès de tota la vida? O un toc mediterrani i canviar la mantega per oli d’oliva? Voleu la combinació definitiva de dolç i salat amb el moï que empra caramel salat de la Bretanya o potser la bomba farcida amb el mític kirsch, el licor de cireres que et deixa amb un somriure tontet? Sigui com sigui, no deixeu de visitar el seu obrador cafeteria a Gràcia o encarregueu el vostre moï a través del seu web! No vos penedireu!

moi-yo.com

 

3.-

I encara que l’estiu no sigui el moment en què ve més de gust una xocolata desfeta, quedareu encaterinats d’aquesta tassa de Cabanaz, una marca holandesa d’objectes de cuina d’inspiració vintage que ens fa plorar amb cada nou producte que descobrim. Recomanam MOLT FORT NO VISITAR el seu web perquè hi ha el perill de gastar els estalvis de sis mesos!

Si no ho heu pogut evitar i vos trobau en ple Sant Joan amb una dotzena de tasses de colors combinats que tenen tothom enamorat… serviu-hi llet fresca amb cacau en pols i tots contents i refrescats! Que no sigui mai dit que la xocolata no és motiu de festa i alegria, en el format que més s’adapti al moment!

cabanaz.com