Wok de verdures

Per: Marta Carnicero/Laia Casanova Carnicero

Necessitem:

1 carbassó
1 ceba de Figueres
1 pastanaga
1 pebrot verd
4 xampinyons grossos (100 g, aproximadament)
1 porro
1 manat d’espàrrecs verds
30 ml de salsa de soja japonesa

L’A del porro, la B dels xampinyons, una mica de C de la pastanaga, el carbassó i el pebrot, l’E dels espàrrecs i tindrem una bona dosi de vitamines.

 

01

Netegeu el carbassó amb un fregallet net (no el peleu).  Peleu la pastanaga i la ceba.  Netegeu de sorra el porro i els xampinyons.

02
Talleu el carbassó per la meitat i feu-lo a tires d’uns 4 mm de gruix.  Després talleu-les a trossos perquè tinguin una longitud d’uns 4 cm.  Feu el mateix amb la pastanaga.  Talleu la ceba per la meitat i després feu-la a rodanxes d’uns 4 mm de gruix.  Feu el porro a rodanxes del mateix gruix, i lamineu els xampinyons de manera que tinguin un gruix d’aproximadament 8 mm. Talleu els espàrrecs en rodanxes d’1 cm. Poseu totes les verdures en un bol i amaniu-les amb un bon raig d’oli.
 
03
Prepareu un wok (o una paella) antiadherent al foc.  Quan sigui ben calent, aboqueu-hi les verdures i saltageu-les a foc viu durant uns 5-8 minuts (en funció de si les voleu més o menys “al dente”), movent-les de tant en tant per evitar que s’enganxin.  No hi poseu sal, de moment, ja que encara cal afegir-hi salsa de soja i aquesta és prou salada.
 
04
Apagueu el foc i condimenteu-les amb la salsa de soja japonesa al vostre gust.  Remeneu-ho tot plegat, ajusteu-ho de sal i a menjar!


Si no teniu un wok a mà, pots fer servir una paella antiadherent àmplia per preparar aquest plat.  El secret consisteix en coure les verdures a foc viu i servir-les encara al dente, acompanyades d’arròs blanc.  Amb 5 minuts n’hi haurà prou.