Trollhunters

Per: Martí Crespo

Guillermo del Toro

 

Netflix

 

A partir de 8 anys

Mirar la biografia professional del director i escriptor mexicà Guillermo del Toro (1964) fa un cert vertigen: des dels vint anys ha escrit novel·les, ha fet videojocs, ha dirigit i escrit pel·lícules de cinema i unes quantes sèries. Així, a més de ser al darrere de molts films entre el terror i el gènere sobrenatural com Cronos, Mimic, El laberinto del fauno, Hellboy i Blade II, també ha fet incursions en l’animació. L’última, Trollhunters, una sèrie per a Netflix i produïda per Dreamworks Animation.

S’hi expliquen les aventures d’un adolescent anomenat Jim Lake gràcies a un amulet màgic que es troba i que el converteix en un guerrer elegit per evitar que els trols dolents conquereixin el món… o els mons.

Aquesta història basada en un llibre del mateix Del Toro es va estrenar a la plataforma de streaming Netflix el desembre passat, amb el llançament de vint-i-sis episodis, i al febrer ja es va anunciar que se’n preparava una segona temporada per al final del 2017, de tretze capítols més.