TIC, TAC s’acosta el Nadal

Necessitem:

25 rotllos de paper de vàter, paper d’embalar, tisores, cola, retoladors platejat, daurat i negre, xocolatines o altres regals, silicona, gomes de pollastre, una capsa de cartró.

El desembre és un mes de nervis i il·lusions per a petits i grans, la màgia del Nadal és a tot arreu i tots estem impacients per començar les vacances. Per això us proposem un calendari d’advent DIY, el compte enrere més dolç!

De tradició alemanya, l’aparició d’aquest calendari ve del temps de la reforma luterana, que va convertir el Nadal en una festa amb regals per als nens. Fins aleshores els presents es donaven el dia de Sant Nicolau (6 de desembre) i amb aquesta nova tradició els regals ara es feien esperar gairebé un mes, i així va ser com van sorgir tradicions com el calendari d’advent.

Mentre que les famílies més humils feien el compte enrere esborrant ratlles de guix que havien fet a la paret o afegint un bri de palla al dia al pessebre, les llars més acomodades donaven llaminadures als seus fills.

L’any 1902 la llibreria protestant d’Hamburg va llençar el que probablement va ser el primer calendari imprès. Cap el 1920 es van començar a comercialitzar les versions amb finestres on s’amagaven sorpreses.

Durant el nacionalsocialisme les imatges que s’imprimien eren de contes de fades i déus germànics. No va ser fins a partir dels anys 50 es va popularitzar a la resta d’Europa.

Primer retallem el paper d’embalar en quadrats d’uns 6 centímetres per cada cantó. A continuació, hi pintem el número del dia (de l’1 al 24) —es poden estampar amb un segell—. Per enganxar el paper al rotllo, fem uns talls dels laterals cap al centre perquè no faci mala forma. Enganxem els rotllos entre ells amb silicona i els omplim per darrere amb xocolatines, missatges, fotografies o els obsequis que haguem decidit. Es construeix la teulada amb una capsa de sabates i voilà!

Només cal penjar-lo a la paret i obrir una finestreta cada dia.