Les Sueques

Per: Pol Serrahima

Les Sueques

El Genio Equivocado (2013)

Educació física (2015)

Moviment (2017)

A vegades hi ha qui assumeix que a les llestes de la classe no els agrada anar al gimnàs o que a les més esportistes els va poc llegir i fer poesia. A Barcelona, però, fa anys que tenim un grup que fuig dels tòpics lligant lletres literàries, introspectives i reflexives, amb melodies i ritmes de la millor tradició del post-punk muscular, físic i desafiant.

Les Sueques han publicat tres discos, els dos darrers són Educació física (2015) i Moviment (2017), i insisteixen ja des del títol en la necessitat de coordinar pensament i acció per remoure cossos i consciències. Amb les seves lletres poblades per superheroïnes, estàtues tontes i gent que té cara de cotxe i treu fum pel nas, són un remei contra l’autocomplaença i l’avorriment, així com un estímul tant per posar-se en marxa i sortir d’excursió un matí de dissabte com per quedar-se a casa amb aire embadalit pensant sobre el pas del temps i el vaivé de les onades.

Són, en definitiva, discos rodons, tant de poliesportiu com de biblioteca, que podeu posar quan sigui perquè segur que alguna cosa bona en sortirà.