Sopa de pedres

Psst… pares, mares podreu descansar uns quants dies de les cançonetesrepetitives i enganxoses: hem descobert altres maneres de jugar amb les lletres i aprendre l’abecedari! Avui us en proposem una que té prou modalitats i possibilitats per adequar-se a diferents nivells de dificultat i s’hi pot jugar sol, amb amics o amb la família.

Necessitem:

26 pedres, com més planes millor
L’abecedari català té 26 lletres, més la Ç i L·L que, tot i no sé lletres de l’alfabet, són necessàries per formar algunes paraules
Pintura plàstica
pinzells
una capsa o bossa de roba on guardar-les

01

Primer de tot haureu de fer una excursió a la platja, a la muntanya o en algun parc per recollir les pedres. Com a mínim en necessitareu 26, per anar bé 28 i, si voleu fer un abecedari amb les lletres majúscules i un amb les minúscules, haureu de recollir el doble de pedres.

02

Netegeu les pedres amb un drap humit.

03

Quan estiguin ben seques, podeu començar a pintar-les, tota la superfície. Aquí teniu llibertat total de colors i combinacions. Algunes idees: podeu pintar-ne 5 del mateix color per distingir les vocals o poedeu pintar d’un mateix color totes les que són majúscules i d’un altre les minúscules.

04

Espereu que la pintura s’assequi del tot. Després, amb un pinzell més fi, dibuixeu una lletra a cada pedra (a, b, c, d, e, f, g, h, i, j, k, l, m, n, o, p, q, r, s, t, u, v, w, x, y, z, ç, l·l).

05

Deixeu que la pintura estigui ben seca i ja podreu començar a jugar amb les lletres. Podeu ordenar-les, barrejar-les i trobar la mateixa lletra en majúscula i minúscula, etc. Si repetiu més lletres en altres pedres, podreu construir més paraules i frases.