Sobres cruixents de xocolata amb plàtan i gerds

Per: Marta Carnicero/Laia Casanova Carnicero

Necessitem:

2 plàtans petits
2 fulls de pasta brick
30 g de mantega
50 g de xocolata negra de cobertura
1 grapat d’ametlla laminada (enrossida en una paella sense gens de matèria grassa)
Un grapat de gerds

Opcional: gelat d’ametlla

 

A la Marta li agrada cuinar i a la Laia, la seva filla, li encanta dibuixar. Juntes fan un tàndem perfecte per elaborar receptes de cuina senzilles i molt artístiques. Ara, a El Culturista, tenim la sort de comptar amb aquest gran equip i de poder tastar les seves personalíssimes receptes.

Estimats culturistes,

Esperem que estigueu gaudint de l’estiu amb bons àpats, migdiades i excursions en bicicleta. Us fem arribar una recepta energètica per escalar muntanyes o per quan toqui tornar a la realitat escolar.

Bon profit!

 

01

Peleu els plàtans i talleu-los a rodanxes d’1 cm de gruix, aproximadament. Demaneu a un adult que preescalfi el forn a 160ºC.

02

Foneu la mantega al microones (compte, és molt poc temps!) o en un petit cassó.

03

Separeu un full de pasta brick (conserveu la resta de la pasta dins l’embolcall, perquè no es ressequi). Amb l’ajut d’un pinzell de cuina (si no en teniu, podeu untar-lo amb les mans) pinteu-lo amb mantega. Damunt, col·loqueu-hi els plàtans tallats, la xocolata negra, els gerds i la meitat de l’ametlla laminada torrada –podeu reservar-ne un xic per decorar.

04

Feu paquetets amb la pasta brick de manera que els extrems doblegats quedin a la part de sota, perquè el paquet no es pugui desfer, i en forma de sobres. Repetiu l’operació per a la resta dels ingredients.

05

Poseu els paquets damunt d’un paper de forn o un silpat (estoreta antiadherent de silicona), sobre la safata de forn.

06

Poseu-los al forn fins que estiguin rossos i cruixents (si agafen color massa de pressa, cobriu-los amb una mica de paper d’alumini). Un cop cuits, serviu-los amb una bola de gelat d’ametlla i amb l’ametlla laminada torrada que heu reservat.