Sant Jordi, el drac i tu

Ara que tornen a estar de moda els llibres personalitzats és el moment de muntar la teva versió de la llegenda de Sant Jordi o el conte que vulguis amb titelles. Et podràs convertir en l’heroi que portes dins, prescindir de les princeses i domesticar el drac com a animal de companyia.

 

Necessitem:

Fotografies grans de tu, els teus amics i/o família
tisores
cartolina
xinxeta o punxó
enquadernadors d’àlbum
pals de fusta de gelat
cola blanca

01

Podeu començar fent-vos algunes fotos. El millor és que estigueu drets i amb les cames i braços bastant separats perquè després sigui més fàcil muntar el titella.

02

Imprimiu les fotografies en cartolines DIN4. També podeu imprimir-les en paper i després enganxar-les damunt d’una cartolina.

03

Retalleu amb cura la silueta de cada fotografia.

04

Els punts clau d’unió perquè el titella tingui mobilitat són el coll, les espatlles, els colzes i els genolls. Depenent de la fotografia, podeu fer-los tots o no. Haureu de retallar per aquests punts de manera que us quedi un cos desmuntat.

05

Uniu cada peça al tros de l’extremitat corresponent i feu un forat amb el punxó a cada peça. Després passeu l’enquadernador i la volandera per tancar. Aneu repetint l’operació amb cada part del cos fins que tingueu el titella muntat.

06

Enganxeu el pal de fusta per darrere.

07

Per fer un bon espectacle, afegiu una mica de decorat amb papers de colors (un sol, flors, núvols) i dibuixeu altres personatges que, amb l’ajuda del pal de fusta, es convertiran en altres titelles.