Raviolis xinesos al vapor

Per: Marta Carnicero/Laia Casanova Carnicero

Necessitem:

350 g de ceba neta
3 fulles grosses de col
Un tros de gingebre de la mida d’un gra d’all
¼ gra d’all
Oli
375 g de botifarra crua
20 g de salsa de soja
3 paquets de pasta de gyoza: es tracta d’una pasta feta amb midó de blat i aigua, que es ven refrigerada o congelada a les botigues d’alimentació oriental; té forma de làmines circulars d’uns 7 cm de diàmetre, i se sol vendre en paquets de 24 unitats i salsa de soja, per sucar-hi els raviolis.

A la Marta li agrada cuinar i a la Laia, la seva filla, li encanta dibuixar. Juntes fan un tàndem perfecte per elaborar receptes de cuina senzilles i molt artístiques. Ara, a El Culturista, tenim la sort de comptar amb aquest gran equip i de poder tastar les seves personalíssimes receptes.  

 

Amics, un advertiment important que cal que conegueu: ni tots els italians saben cuinar pasta ni tots els raviolis són italians. Amb aquesta informació ja no us estranyarà que us proposem una recepta oriental i ens haureu d’agrair que us estalviem la polèmica de quan s’ha de salar l’aigua.

 

01

Si feu servir pasta congelada, traieu-la del congelador, sense obrir el paquet.

02

Peleu el gingebre, la ceba i l’all. Piqueu-los ben petits i barregeu-los bé amb la col també picada. Ofegueu les verdures en una paella amb oli. Si cal, afegiu-hi una mica d’aigua (que s’evaporarà) durant la cocció, per evitar que la verdura se us cremi.

03

Aprofiteu aquest temps per obrir les botifarres al llarg per enretirar-ne el budell. Reserveu-ne la carn, separada en bocinets.

04

Quan les verdures estiguin a punt, afegiu-hi la carn i acabeu de coure el farciment dels raviolis, tot desfent els bocinets de carn i barrejant-los bé amb la verdura. Quan estigui a punt, afegiu-hi el raig de salsa de soja (alerta amb la sal!) i feu-ho coure tot junt durant mig minut. Deixeu-ho refredar.

05

Per preparar els raviolis, col·loqueu una petita quantitat de farciment al centre d’un cercle de pasta i tanqueu-lo en forma de farcellet, tot pressionant-lo amb els dits. Mentre els prepareu, tingueu cura de mantenir la resta de la pasta dins l’embolcall original per evitar que es ressequi. Aneu posant els raviolis en un plat untat amb una mica d’oli, sense que es toquin entre ells.

06

Tingueu preparat un recipient de cocció al vapor i cobriu-ne el fons amb paper de forn de manera que continuï sent possible la circulació del vapor (prèviament, feu tot de foradets amb un escuradents al paper, per tal de permetre-hi el pas del vapor). Amb l’aigua ja calenta (compte amb les cremades! És millor que el manipuli un adult), col·loqueu-hi els raviolis sense que es toquin entre ells, i feu servir un esprai per vaporitzar-los amb aigua just abans de començar la cocció.

Mentre dura aquesta operació, reserveu la resta de raviolis coberts amb film de plàstic per evitar que es ressequin.

07

Serviu els raviolis acabats de fer (compte a l’hora de destapar el recipient de cocció al vapor i en menjar-los, perquè estaran molt calents!). Per menjar-los, cal sucar-los amb salsa de soja abans de dur-los a la boca.

* Amb una culleradeta de farciment n’hi ha prou; si se’n posa massa quantitat, no es pot tancar bé el ravioli.

Si la massa no s’enganxa bé amb ella mateixa a l’hora de tancar-la (de vegades està molt empolsada de farina), mulleu-vos lleugerament un dit amb aigua i passeu-lo per les vores de la pasta.