Pisos d’albergínia o parmigiana

Per: Marta Carnicero/Laia Casanova Carnicero

Amb aquest plat sicilià posareu en pràctica les vostres habilitats de construcció, qui farà la torre més alta d’albergínies?

01

Prepareu tots els ingredients. Poseu un rajolí d’oli a la paella i fregiu l’oli (feu servir una tapa perquè esquitxarà!). Quan sigui a punt, afegiu una mica de sal i si us ve de gust, una mica d’orenga seca.

02

Renteu i talleu dues albergínies grosses a rodanxes d’1’5cm . Saleu-les i deixeu-les en un colador durant mitja hora (la sal ajudarà a treure el suc amarg). Després, passeu-les per aigua freda i assequeu-les amb un drap net.

03

Preescalfeu el forn a 150 ºC. Cobriu un parell de safates de forn amb paper de forn i unteu-los bé amb oli. Distribuïu-hi les rodanxes d’albergínia, regueu-les amb un rajolí d’oli i poseu-les al forn fins que siguin cuites.

04

Ara us tocarà fer d’arquitectes i muntar el plat. En bols individuals, o en recipients aptes per anar al forn, aneu fent capes de salsa de tomàquet, albergínies i formatge parmesà ratllat. Acabeu amb salsa de tomàquet i una culleradeta de farina de galeta damunt de cada pila. Regueu-ho amb un rajolí d’oli i gratineu-ho abans de servir-ho. També podeu tenir el plat preparat amb antelació, a la nevera, i gratinar-lo al forn just abans de menjar. En aquest cas, no hi poseu la farina de galeta fins a l’últim moment.

Us sortirà una parmigiana per a 4 persones. Demaneu l’ajuda d’un adult per elaborar la recepta.

Necessitem:

un pot de tomàquet natural o 6 tomàquets madurs
2 albergínies grosses
formatge parmesà
oli
sal
orenga seca
una paella
safata
recipient apte per anar al forn
paper de forn