Peix de patata

Per: Marta Carnicero/Laia Casanova Carnicero

A la Marta li agrada cuinar i a la Laia, la seva fi lla, li encanta dibuixar. Juntes fan un tàndem perfecte per elaborar receptes de cuina senzilles i molt artístiques. Ara, a El Culturista, tenim la sort de comptar amb aquest gran equip i de poder tastar les seves personalíssimes receptes.

Necessitem:

4 patates mitjanes
sun de 1/2 o 1 llimona
1 cullerada curulla de maionesa comprada
1 culleradeta rasa de mostassa a l’antiga
oli d’oliva extra verge
un bon grapat de ruca
1 pot d’una bona tonyina en oli

AMANIDA DE PATATA, TONYINA I RUCA PER QUAN TORNEM DE LA PLATJA

01

Peleu les patates amb un pelador i demaneu als pares que les tallin com per fer una truita. Poseu-les en una olla amb aigua i feu-les coure,  fins que es puguin aixafar amb una forquilla (us caldrà l’ajuda d’un adult).

02

Mentre es fan les patates, talleu les fulles de ruca a bocinets amb unes tisores (als petits els seran més fàcils de menjar sense ennuegar-se).

Amaniu les patates amb suc de llimona (ajusteu-lo al vostre gust), sal, la maionesa i una mica de mostassa (per als més grans), i treballeu-les amb una forquilla per barrejar- ho bé. Afegiu-hi un bon raig d’oli d’oliva verge extra i continueu treballant-ho.

03

Afegiu-hi la tonyina i la ruca i acabeu de barrejar-ho tot. Aboqueu-ho en una plàtera i doneu-hi forma de peix. Si en teniu ganes, podeu fer-li les escates amb rodanxetes d’oliva.