Panellets o castanyes?

Per: Marta Carnicero/Laia Casanova Carnicero

Necessitem:

500 g d’ametlla
250 g de sucre polvoritzat
2 ous
xocolata de cobertura
paper film
un bol gros
paper de forn

01

Poseu, en un bol gros, l’ametlla, el sucre i els 2 ous. Treballeu-ho primer amb una espàtula i després amb les mans, fins a aconseguir una massa homogènia. Un cop la tingueu feta, no la treballeu més, per evitar que es torni oliosa. Cobriu-ho amb film de plàstic, en contacte directe amb la massa, i reserveu-ho a la nevera. Deixeu-la reposar 12 hores abans de fer els panellets.

02

Demaneu a un adult que preescalfi el forn a 200 ºC.

03

Doneu als panellets forma de castanya. Col·loqueu els panellets sobre una estoreta de silicona antiadherent o un paper de forn. Demaneu a un adult que els posi al forn i feu-los coure, a 180-200ºC, durant uns 7-10 minuts, vigilant que no s’enrosseixin massa (si veieu que agafen color de seguida, demaneu-li que els tapi amb paper d’alumini durant la cocció).

04

Desfeu la xocolata al bany maria o al microones, també amb l’ajuda d’un adult.

05

Un cop freds suqueu-los fins a la meitat amb xocolata de cobertura fosa i deixeu-los refredar perquè la xocolata prengui. Si preferiu cobrir-los del tot, podeu clavar-hi una broqueta de fusta abans de sucar-los dins la xocolata.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!