Julivert meu!

 

Necessitem:

Terra

Llavors

Algun recipient per fer de planter: iogurts, ampolles, safates de fruita i verdura,etc.

Aigua

Caveguet o eina simple per trasplantar

L’abril és l’època en què es poden començar a plantar les primeres llavors. Però algunes no es poden plantar directament a la terra, sinó que primer cal fer un planter i quan tenen una certa mida es poden trasplantar al test definitiu.

És important escollir un recipient amb poca fondària (d’uns 10 centímetres aproximadament), pot ser una ampolla de plàstic tallada, un iogurt, una safata de fruites, etc.

A continuació hi feu uns forats, perquè dreni l’aigua, l’ompliu de terra o substrat i preu-lo perquè es comprimeixi una mica.

Hi feu una primera regada, tot seguit hi poseu les llavors espaiant-les una mica.

Quan els brots vagin sortint, esperarem que tinguin una mida adequada (uns 7-8 centímetres d’altura) i els trasplantarem a les jardineres grosses, a uns 5 centímetres de distància entre esqueix i esqueix. I un cop fet el traspàs només ens cal esperar.

Bé, esperar i cuidar cada planta segons les seves necessitats: lligar els enciams, posar canyes als tomàquets, els més experts podeu ajudar els carbassons a pol·linitzar-se (podeu fer-ho traslladant el pol·len del mascle a la femella amb bastonets de les orelles), etc. Amb força aigua, sol i poc temps tindreu una amanida gustosa feta per vosaltres des del minut zero.

Podreu fer receptes tan bones com aquestes.