Guacamole amb punxes

Per: Marta Carnicero/Laia Casanova Carnicero

Necessitem:

3 alvocats
2 tomàquet petits, escaldats i pelats, sense llavors, picats
½ ceba petita, ben picada
Suc de llima al gust (poseu-hi suc de llimona si no trobeu llima)
Fulles de coriandre picades al gust
Un pessic de sal

A la Marta li agrada cuinar i a la Laia, la seva filla, li encanta dibuixar. Juntes fan un tàndem perfecte per elaborar receptes de cuina senzilles i molt artístiques. Ara, a El Culturista, tenim la sort de comptar amb aquest gran equip i de poder tastar les seves personalíssimes receptes.  

 

El clàssic de la cuina mexicana, el guacamole, és una salsa rústica (es treballa amb forquilla) que aporta un contrapunt cremós, saborós i aromàtic als plats. També podeu menjar-lo acompanyat amb totopos (el que aquí anomenem nachos). N’hem preparat una versió sense picant, apta per a totes les edats.

 

01

Barregeu bé tots els ingredients utilitzant una forquilla. No hi poseu tot el suc de llima de cop, per evitar que quedi massa àcid o líquid.

02

Treballeu la mescla fins a obtenir una pasta homogènia i poseu-la a punt de sal. El guacamole ha de quedar consistent, no líquid. No el bateu.

03

Doneu-li forma de cactus amb una cullera i punxeu-hi trossets de totopos per fer-ne les punxes.

* No prepareu el guacamole amb antelació, ja que té tendència a ennegrir-se (oxidar-se), encara que el suc de llima evita fins a cert punt que això passi.