El veí pesca un peix

Per: Laura Bernis

Autor: Koen Van Biesen

Tramuntana

A partir de 4 anys

«Veí, veí! Han picat…». No us podreu treure del cap aquesta frase; m’aventuro a dir que l’acabareu cantant i tot! Si us agraden els llibres poc convencionals i originals, aquest és perfecte, tot i que utilitza l’esquema clàssic de la repetició que tan agrada als petits. Al final del llibre, tots us haureu après la cantarella del veí i cridareu les onomatopeies sonores que omplen el llibre.

El veí i la nena volen anar a pescar, però han de travessar tota la ciutat amb bicicleta per arribar al rierol. Una ciutat que va de pressa, consumista i estressant, que han de deixar enrere per trobar la tranquil·litat. A mesura que anem passant les pàgines, captem la rapidesa i el ritme trepidant en què ens movem habitualment en una ciutat dia a dia.

Les il·lustracions de Koen van Biesen són fantàstiques: traços a llapis, fotografies reals, aquarel·les, múltiples textures que omplen les pàgines de detalls sumant mil històries paral·leles que fan volar la creativitat dels petits. (Que aixequi la mà a qui el veí li recorda, una mica, Monsieur Hulot d’El meu oncle, de Jacques Tati.)

Acabarem tots perseguint el veí i la nena fins al rierol per passar un dia en calma, però qui sap si pescarem un peix o qualsevol altra sorpresa.

llibresdemandarina.blogspot.com.es