El misterio de la vida

Per: Martí Crespo

Jan Paul Schutten
Il·lustracions: Flor Rieder
Maeva
A partir de 10 anys

El periodista Jan Paul Schütten i la il·lustradora Floor Rieder, tots dos dels Països Baixos, són al darrere d’un llibre excepcional: El misterio de la vida. No sols és excepcional pel tema de què tracta, les grans qüestions al voltant de l’existència i l’evolució, sinó més aviat per la manera com les tracta, amb preguntes quasi tan interessants com les respostes. Un exemple? Sabíeu que totes les formigues de la Terra pesen més que tots els humans, elefants i rinoceronts junts?

Només cal fer una ullada a l’índex (ens atreviríem a dir que és un dels més entretinguts i interessants que us hagin passat mai per davant dels ulls) per adonar-se de l’excepcionalitat d’un llibre curosament enquadernat. Són 160 pàgines alegres, emocionants i vetiginoses, plenes de coneixement i d’humor aptes per a infants i adults, sense distinció, amb la clara voluntat de despertar la curiositat (i qui sap si la vocació!) científica dels lectors.

Schütten no és biòleg, ni neuròleg ni historiador, però com a bon periodista sap comunicar-nos a la perfecció, i amb el millor to, tots els misteris que es plantegen aquestes disciplines. No és gens estrany, doncs, que des que es va publicar el 2013 en neerlandès i sacsegés les llibreries del seu país, s’hagi traduït a nombrosos idiomes i acumuli prestigiosos premis europeus pel contingut i també per la il·lustració, perfectament adaptada als textos i jugant hàbilment amb sis cinc colors Pantone i un negre.