El gran Andy Warhol amb ulls menuts

 

Fins a final d’any el CaixaForum exposa una selecció de més de tres-centes obres del pintor nord-americà Andy Warhol (1928-1987), procedents de diferents col·leccions públiques i privades, que retraten l’evolució tècnica i conceptual de l’art underground novaiorquès de les últimes dècades del segle XX. Per descobrir aquest artista icònic en família, el mateix centre proposa cada diumenge a migdia una visita guiada per a petits i adults a l’exposició Warhol. L’art mecànic.

Una excel·lent experiència que es pot complementar, per arrodonir-la, passant al final de la visita per la llibreria Laie del mateix CaixaForum i fullejar-hi (o comprar) llibres com per exemple Andy Land. The art & wisdom of Andy Warhol, publicat per MudPuppyKids el 2016 als EUA i que es presenta com una introducció interactiva a l’art i la filosofia de Warhol per a totes les edats. I quan diem totes volem dir exactament totes: el mateix format, petit, quadrat i de cartró gruixut amb finestretes a cada pàgina, és apte tant per als qui comencen a grapejar llibres com per a les mans més delicades i tremoloses.

Cada pàgina és ocupada, a l’esquerra, per una de les obres més (re)conegudes de Warhol, acompanyades a la dreta amb breus citacions inspiradores del mateix autor sobre conceptes relacionats amb la imatge del costat… i que formen tot el seu univers artístic: l’amor, les flors, la gent, els plàtans, les sopes, les vaques…