Disfresses originals i culturistes

 

Sovint solem pensar que les disfresses són cosa de la canalla. Però, de fet, és amb els adults que disfressar-se adopta tot el caràcter transgressor que impliquen festes com Carnestoltes. I això, alguns corrents artístics i col·lectius professionals, ho han tingut ben present. Retrocedint una mica en el passat, doncs, us hem preparat un recull d’algunes de les disfresses més originals i culturistes de la història!

Les festes a la Bauhaus, l’escola avantguardista de disseny, artesania, art i arquitectura fundada el 1919 per Walter Gropius, eren un esclat d’imaginació i disbauxa a l’Alemanya de la dècada dels anys 1920. I les disfresses, és clar, hi eren omnipresents!

 

[Més fotos]

 

El 1931, en ple boom dels gratacels a Nova York, els arquitectes més famosos del moment van decidir disfressar-se… dels seus edificis! A la fotografia: A. Stewart Walker (Fuller), Leonard Schultze (Waldorf-Astoria), Ely Jacques Kahn (Squibb), William Van Alen (Chrysler), Ralph Walker (1 Wall Street), D.E. Ward (Metropolitan Tower) i Joseph H. Freelander (Museu de Nova York).

 

I el 12 de desembre del 1972, la família de banquers Rothschild va celebrar en un dels seus palaus de París un sopar d’etiqueta en què els assistents s’havien de presentar vestits elegantment i amb “caps surrealistes”. Amb la presència, entre molts més convidats, de l’actriu Audrey Hepburn i del pintor Salvador Dalí, el resultat no podia ser més… surrealista!

[Més fotos]

 

Sense deixar el surrealisme, una de les disfresses que més ens agraden és aquesta altra, ideal per lluir-la en parella!

 

I en una línia semblant, i molt més senzilla, tenim aquesta proposta de grup que ens arriba de fa més d’un segle!