Creps de mil forats amb mel (“baghrir”)

Per: Marta Carnicero/Laia Casanova Carnicero

Sabeu que per fabricar 5 grams de mel una abella ha de passar per 7.200 flors? I que per obtenir-ne un 1 kg calen 200 abelles obreres i 1.440.000 flors…

PER A LES CREPS

01

Poseu la semolina i la farina en un bol gros. Afegiu-hi el llevat de fleca ben esmicolat, la llet tèbia i la meitat de l’aigua. Treballeu-ho bé (amb una cullera o directament amb la mà) fins a aconseguir una pasta fina sense cap grumoll.

02 

Afegiu-hi l’ou batut i la resta de l’aigua. Remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar entre una i dues hores, fins que la barreja pugi.

03

Escalfeu una paella antiadherent al foc, sense posar ni una gota d’oli. Un cop calenta, aboqueu-hi un cullerot ple de pasta, o bé feu servir una gerra per tal d’abocar a la paella una quantitat equivalent de pasta. Inclineu la paella en totes les direccions per aconseguir que la pasta s’estengui per tota la paella, tot formant una crep fina.
04
La crep només s’ha de coure per una banda. Quan sigui quallada, feu servir una espàtula per desenganxar-la (serà senzill si la paella és antiadherent) i poseu-la en un plat gros.
05
Repetiu l’operació amb la resta de pasta i aneu apilant les creps.

 

PER PREPARAR EL BANY DE MEL

01

Escalfeu durant uns segons, en un cassó a foc molt fluix o bé al microones, la mel i la mantega, fins que la mantega es fongui. Remeneu-ho bé.

02

Abans de menjar-la, cadascú ha de regar la seva crep amb el bany de mel i l’ha d’enrotllar. Les baghrir es mengen amb les mans, a mossegades.

Necessitem:

PER A LES CREPS :
200 g de semolina(*)
150 g de farina
la mida d’una nou de llevat de fleca
1 ou gros, 100 g de llet tèbia
300 g d’aigua tèbia, aproximadament

(*) En trobareu a les botigues de pakistanesos i també a botigues marroquines, on es coneix com a “sèmola de fer el pa”. És sèmola de blat més fina que la que es fa servir per a la sopa, però un xic més gruixuda que la farina.

PER AL BANY DE MEL:
200 g de mel
80 g de mantega

ESTRIS ESPECIALS:
Paella amb recobriment antiadherent
cullerot o gerra, per abocar la pasta més fàcilment a la paella
espàtula, per separar les creps de la paella