Conèixer Barcelona mitjançant la literatura i el joc

 

Llegir i jugar per conèixer millor la ciutat de Barcelona. Aquest és l’objectiu de l’aplicació per a telèfons i pissarretes Literapolisbcn, desenvolupada pel programa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO amb una doble intenció: fomentar la lectura i potenciar el coneixement de la ciutat, sobretot entre els joves d’entre 14 i 18 anys.

L’aplicació, que ja es pot descarregar gratuïtament tant per a dispositius Android i iOS, converteix en una gimcana unes quantes novel·les i l’usuari ha de reconèixer els llocs on transcorre l’acció dels llibres, geolocalitzar-los i resoldre una prova cada vegada per continuar jugant.

De moment Literapolisbcn conté itineraris sobre quatre novel·les: Cites amb història (Dreta de l’Eixample), Els secrets del Born (el Born), Persecució a Sant Antoni (el Raval) i La Barcelona subterrània (Esquerra de l’Eixample). Durant el mes d’octubre s’hi afegiran La novel·la de Sarrià (Sarrià) i El noi del Carmel (el Carmel).

Els dies 15 i 16 de setembre, incloses en la programació de la Setmana del Llibre en Català, s’han organitzat dues partides col·lectives de Literapolisbcn!