Canonades i pilotes de colors

Per: Cristina Mora

La Cristina és educadora d’escola bressol. Una de les seves grans habilitats és crear nous materials i pensar espais i racons de joc que s’adaptin a la constant evolució dels infants.

Pareu atenció petits constructors: a part de la teulada, les portes, les finestres i les habitacions, una de les parts essencials de l’habitatge, però també la menys visible, és el circuit de canonades. Per començar a valorar les virtuts d’aquesta enginyeria, us proposem aquesta instal·lació que us proporcionarà hores i hores de joc i diversió.

Necessitem:

4 o 5 trossos de tub de PVC de diferents llargades amb colze
velcro autoadhesiu resistent
cinta aïllant de 4 o 5 colors
boles de colors de plàstic
cistelles o un recipient per recollir les pilotes

01.

Quan tingueu els trossos de PVC tallats (demaneu que us els tallin a la botiga) i amb el colze col·locat, poliu les vores de dalt amb la cinta aïllant. Cada canonada ha de tenir un color diferent, perquè el color indicarà quines pilotes s’hi han d’encertar.

 

02.

Enganxeu una de les parts de la tira de velcro darrere de cada tub, que vagi de punta a punta, i l’altra part a la paret o superfície llisa on voldreu enganxar les canonades. Penseu en l’alçada dels infants, que els suposi un joc estimulant però alhora també que sigui assolible

 

03.

Ja podeu col·locar les canonades a la paret, fent coincidir les dues parts del velcro.

 

04.

I ara només cal explicar les bases del joc per començar a divertir-se. Es pot començar encertant cada pilota (segons el seu color) a la canonada corresponent. Amb els que són una mica més grans, es pot jugar a encistellar-les i, fins i tot, a treure les cistelles o el recipient on van caient les pilotes i jugar a recollir-les tan ràpid com sigui possible.

 

*Tot i que la preparació l’ha de fer un adult, l’activitat és per a la canalla a partir d’1 any i fins als 4 0 5 anys, tot dependrà de les múltiples opcions de joc.