Amanida grega

Per: Marta Carnicero/Laia Casanova Carnicero

A la Marta li agrada cuinar i a la Laia, la seva filla, li encanta dibuixar. Juntes fan un tàndem perfecte per elaborar receptes de cuina senzilles i molt artístiques. Ara, a El Culturista, tenim la sort de comptar amb aquest gran equip i de poder tastar les seves personalíssimes receptes.  

Necessitem:

Ingredients per a 2 persones:

4 tomàquets madurs
1 cogombre
1 ceba de Figueres petita
1 pebrot verd petit
70 g d’olives de Kalamata
100 g de formatge feta

Per amanir:
Un grapadet d’orenga
Suc de llimona
Oli d’oliva extra verge

Si hi ha una cosa que els grecs sabien fer molt bé, a part de pensar, era menjar. Els banquets eren un dels seus rituals preferits. Per anar fent boca, us proposem una amanida fàcil, ràpida i deliciosa.

01

Talleu els tomàquets a quarts. Peleu el cogombre a franges (tira sí, tira no) i talleu-lo a rodanxes de ½ cm de gruix, aproximadament. Talleu la ceba al llarg (en plomes primes), i el pebrot verd a rodanxetes d’uns 3 mm de gruix.

02
Col·loqueu tots els ingredients, excepte el formatge feta, en un bol gros, amaniu-los amb una barreja d’oli d’oliva i suc de llimona i remeneu-ho bé. Repartiu l’amanida en plats, espolseu-la amb orenga, col·loqueu el formatge al damunt i serviu-la de seguida.